ua en ru

Мінінфраструктури планує створити єдиний реєстр маршрутної мережі

Міжобласні та внутрішньообласні маршрути буде об'єднано в єдиний маршрутний реєстр у вигляді комп'ютерної системи, а всі технологічні процеси роботи з автотранспортними маршрутами буде автоматизовано. Про це йшла мова під час круглого столу щодо проблем нелегальних перевезень на пасажирському автотранспорті під головуванням віце-прем'єр-міністра, міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, передає прес-служба міністерства.

Зараз у сфері організації пасажирських перевезень відсутній єдиний централізований реєстр автобусних маршрутів. Внутрішньообласні маршрути погоджують органи місцевого самоврядування, міжобласні - Укртрансінспекція, у зв'язку з чим взаємодія щодо погодження маршрутної мережі, розкладу руху автобусів і облік попиту пасажирів відсутні.

За дорученням Колеснікова Міністерство інфраструктури України об'єднає існуючі міжобласні та внутрішньообласні маршрути в єдиний маршрутний реєстр: такий реєстр вже розроблено Укртрансінспекцією у вигляді комп'ютерної системи. Ця система забезпечуватиме повну автоматизацію технологічних процесів роботи з маршрутами, а відтак - дасть можливість перевізникові брати активну участь у формуванні маршрутної мережі.

Зазначимо, Колесніков заявив, що перевозити пасажирів перевізники зможуть тільки власним автопарком.