ua en ru

Перевозити пасажирів перевізники зможуть тільки власним автопарком, - Колесніков

Перевізники не зможуть подавати заявку на конкурс на право виконання пасажирських перевезень, вказавши в конкурсних умовах орендований рухомий склад. На цьому наголосив сьогодні, 26 квітня, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков під час круглого столу щодо проблем нелегальних перевезень на пасажирському автотранспорті, передає прес-служба міністерства.

Рішення щодо унеможливлення використання орендованого парку викликане тим, що багато перевізників виконують вимогу щодо наявності рухомого складу лише номінально: наприклад, у заявці вказано 10 нових автобусів, а на маршруті реально їздить лише два. Ще одна з крайнощів - деякі з перевізників подають один і той самий автотранспортний засіб одразу на кілька конкурсів - відповідно, на виконання рейсів на декілька абсолютно різних маршрутах, передає прес-служба.

"Щоб не було фальсифікацій - коли виграє перевізник за принципом наявності рухомого складу - потрібно не враховувати орендований транспорт, який не є власністю перевізника. Адже часто буває, що перевізник заявляє орендовану техніку - а на маршруті її чомусь немає", - сказав Колесніков.

Раніше міністерство повідомляло, що розроблено пропозиції удосконалення нормативної бази, яка регулює внутрішні пасажирські перевезення.