ua en ru

Мінінфраструктури планує фінансувати НКРЗІ за рахунок поштових компаній

Мінінфраструктури планує фінансувати НКРЗІ за рахунок поштових компаній Фото: Міністерство інфраструктури

Відповідний законопроект покликаний забезпечити незалежність регулятора

Міністерство інфраструктури України оприлюднило нову редакцію законопроекту "Про поштовий зв'язок", яким планується ввести податок для фінансування Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "За ваші гроші: держава має намір обкласти пошту податком на регулювання".

Наголошується, що новий закон покликаний привести українське законодавство у відповідність з європейським. Його обговорення законопроекту триватиме до 13 листопада.

Головним нововведенням законопроекту є те, що діяльність НКРЗІ пропонується фінансувати самим поштовим операторам. Так, законопроектом пропонується стягувати по 0,2% від доходів кожного з них у рахунок такого регулювання. Мета впровадження такого механізму - забезпечення незалежність регулятора, запевняють автори законопроекту.

При цьому учасники ринку заявляють, що їх думки при розробці законопроекту не врахували, і вказують на потенційні ризики його прийняття.

Нагадаємо, раніше НКРЗІ схвалила проект рішення про підвищення тарифів на місцеву фіксовану телефонний зв'язок на 10,6% до кінця року.