ua en ru

У Мининформполитики назвали причини заборони російських соцмереж

У Мининформполитики назвали причини заборони російських соцмереж Фото: державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко

У міністерстві зазначають, що РФ використовує соцмережі як засіб гібридної війни

В Міністерстві інформаційної політики заявили, що російські соцмережі загрожують безпеці і територіальній цілісності України, а також є інструментом гібридної війни в руках Росії. Про це повідомляє сайт Мінінформполітики України (МІП).

В міністерстві зазначили, що такі ресурси як "Вконтакте", "Одноклассники", "Яндекс", "Мэйл.РУ ГРУП" та інші, не входять до переліку, який напрацювала робоча група при МІП під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна, та розглянула Експерта рада при відомстві, передавши потім до СБУ.

Тим не менше, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 квітня робочій групі міністерства було надано перелік фактів та аргументів на підтримку застосування санкцій до російських соцмереж.

"Міністерство інформаційної політики України незмінно вважає ключовою цінністю свободу вираження думки та робить максимум для захисту ЗМІ та журналістів. Водночас, враховуючи надані факти та дбаючи про безпеку країни, рішення РНБОУ відповідає завданням, які сьогодні стоять перед державою з проблематики територіальної цілісності та соціального захисту. Такі ресурси як "Вконтакте", "Одноклассники", "Яндекс", "Мэйл.РУ ГРУП" давно вже використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни", - сказав державний секретар МІП Артем Біденко.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко ввів у дію рішення РНБО про продовження санкцій проти Росії.