ua en ru

Мінфін США розширив "кремлівську доповідь" представниками ОРДЛО

Мінфін США розширив "кремлівську доповідь" представниками ОРДЛО Фото: бойовик на Донбасі (dnr-news.com)

До доповіді потрапили "урядовці" з окремих районів Донецької та Луганської областей

Міністерство фінансів США розширило так звану "кремлівську доповідь" щодо російських бізнесменів і політиків додатково кількома представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що санкційний список поповнили дев'ять так званих "міністрів" з ОРДЛО, один "заступник міністра", а також колишній луганський чиновник і його родич. Зокрема, мова йде про "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва ("Ташкент"), "міністра палива та енергетики ДНР" Олексія Грановского, "главу МЗС" Наталю Ніконорову та інших "чиновників". Найскандальнішим фігурантом цього списку є Тимофєєв, якого вважають одним з сірих кардиналів "ДНР". Зазначимо, ватажки бойовиків та представники "силових структур" були під санкціями й раніше.

У той же час повідомляється, що далеко не всі вони мають рахунки за кордоном або розраховують отримати американську візу - багато є лише прикриттям для тіньового бізнесу. Однак у списку значиться непублічна, але впливова фігура - "колишній заступник міністра палива та енергетики угруповання ЛНР" Олександр Мельничук, який організував схему поставок вугілля з окупованого Донбасу до країн Євросоюзу.

За даними польських ЗМІ, вугілля з донбаських копанок на окупованій території за підробленими документами вивозили до Росії. Власник вантажу і імпортер в Польщу - зареєстрована на "екс-чиновника ЛНР" компанія DonCoalTrade. Далі вугілля перевозили морем і через інші країни доставляли до Польщі.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні США заявили, що розширення санкцій проти РФ може нашкодити американському бізнесу.