ua en ru

Мінфін США: розширення санкцій проти РФ може нашкодити американському бізнесу

Мінфін США: розширення санкцій проти РФ може нашкодити американському бізнесу Фото: РФ (колаж РБК-Україна)

Розширення санкцій на нові випуски облігацій держборгу Росії можуть негативно позначиться на глобальних фінансових компаніях

Розширення санкцій на нові випуски облігацій держборгу Росії можуть негативно позначиться на глобальних фінансових ринках і компаніях. Про це повідомляється в доповіді Міністерства фінансів США, яке розповсюдило видання Bloomberg.

"Враховуючи масштаби російської економіки, її взаємозв'язок та поширеність на світових ринках активів і більшу піддатливість світових фірм перед американськими санкціями, величина наслідків через розширення санкцій для суверенних боргів і деривативів є невизначеними", - йдеться в звіті.

У доповіді повідомляється, що наслідки розширення санкцій можуть обмежити як Росію, так і американських інвесторів і компанії.

Також в Мінфіні США відзначили, що подальші обмеження можуть вплинути на економічне зростання Росії, зокрема, дестабілізувати фінансові ринки і збільшити навантаження на банківський сектор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів США надали додаткову інформацію про списку російських олігархів і повідомили, що проти них плануються подальші санкції. Список російських олігархів з незасекреченной частини "кремлівського доповіді", оприлюдненого США 30 січня, складений на основі рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes.