ua en ru

Мінфін США може продати належний йому пакет акцій страховика AIG в 2013 г

Міністерство фінансів США може повністю продати належний йому пакет акцій страховика American International Group Inc. (AIG) уже в наступному році, заявив голова ради директорів AIG Стів Міллер в інтерв'ю Bloomberg Television, передає телеканал "Росія 24".

"Рішення про ліквідацію пакета акцій залишається за Мінфіном. Однак цілком імовірно, що це відбудеться протягом найближчих 12 місяців", - уточнив Міллер.

80% акцій компанії перейшли до уряду США в ході порятунку найбільшої страхової компанії світу від банкрутства в 2009 р. В обмін компанія отримала кредит в 182,5 млрд дол. Основну частину коштів страховик вже повернув державі, але все ще повинен віддати владі близько 50 млрд дол. Уряд, в свою чергу, взяв курс на вихід з участі в компанії, що є важливим політичним кроком в передвиборний рік. Білий дім демонструє, що повертає гроші платників податків.

У березні AIG викупила 7% своїх паперів у Мінфіну за ціною 29 дол. за звичайну акцію, в цілому на 3 млрд дол. Зараз Міністерству фінансів США належить близько 70% акцій компанії.

"Ми все ближче до тієї точки, коли ми до останнього цента погасимо заборгованість перед платниками податків, чиї гроші пішли на порятунок компанії, і забезпечимо їм прибуток", - стверджує Міллер.

Прибуток компанії за підсумками IV кварталу 2011 р. склав майже 20 млрд дол. Раніше повідомлялося, що AIG планує виручити 6 млрд дол. від продажу азіатського підрозділу AIA.