ua en ru

Мінфін РФ встановив жорсткі рамки при формуванні бюджету Криму на 2016

Мінфін РФ встановив жорсткі рамки при формуванні бюджету Криму на 2016 Фото: міністр фінансів РФ Антон Силуанов ("Комерсант")

Окупаційні "власті" Криму засумнівалися в ефективності запропонованих Москвою методів управління

Міністерство фінансів Російської Федерації і віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Козак поставили жорсткі рамки в питаннях перерозподілу коштів у бюджеті на 2016 рік, визначивши, що неправильно заплановані витрати будуть йти на погашення дотацій. Про це сьогодні на засіданні профільного комітету "Держради Криму" заявив "міністр фінансів" анексованого півострова Володимир Левандовський, повідомляють "Новини Криму".

"Мінфін Росії разом із Дмитром Миколайовичем Козаком поставили нас у певні дуже жорсткі рамки. Всі перевиконання бюджету з доходної частини ділитиметься: 70% залишатиметься в нас, і ми можемо їх перерозподіляти, 30% піде на погашення нашої дотації", - сказав Левандовський.

За його словами, Мінфін РФ змушує планувати витрати так, щоб протягом року нічого не міняти. "Знайшли такий метод: якщо ми вносимо коригування і вони бачать, що це неправильно заплановані витрати, значить, ця сума повністю йде на погашення дотації, а якщо бачать, що це було з об'єктивних причин, то дозволять 50% залишити у нас, і 50% буде йти на погашення", - додав Левандовський.

При цьому "глава Мінфіну" Криму уточнив, що в інших суб'єктах РФ не прийнято коригувати бюджету після його затвердження. "Інші суб'єкти один раз затверджують бюджет і, в гіршому випадку, 1-2 рази його коригують у другому півріччі. Ми також будемо до цього прагнути, але ми розуміємо, що в будь-якому випадку в наступному році, як і в цьому, буде неодноразово змінюватися (бюджет)", - наголосив Левандовський.

Планується, що дохідна частина бюджету Криму на 2016 рік складе 67,4 млрд рублів, видаткова - 86,65 млрд рублів.

Як повідомлялося, напередодні російський прем'єр Дмитро Медведєв доручив Генпрокуратурі розслідувати причини затримки витрачання коштів на "Соціально-економічний розвиток Криму".

Нагадаємо, у бюджеті-2015 уряд РФ скоротив витрати на Крим у чотири рази.

Як відомо, 18 березня 2014 року Росія анексувала Крим і Севастополь.