ua en ru

Мінфін прогнозує перегляд рентних ставок на видобуток газу держкомпаніями через 2 роки

Мінфін прогнозує перегляд рентних ставок на видобуток газу держкомпаніями через 2 роки Фото: Олена Макеєва

Поки говорити про це рано

Міністерство фінансів України прогнозує перегляд рентних ставок на видобуток газу державними компаніями через 2 роки. Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами роботи робочої групи, як я вже сказала, це не наше рішення, не рішення уряду, а результати робочої групи. Ми спілкувалися і консультувалися з різними міжнародними експертами, в тому числі і з МВФ, і прийшли до висновку, що поки говорити про застосування єдиного режиму як приватними компаніями, так і державними компаніями не актуально, тому про це можна говорити через два роки", - сказала вона.

У свою чергу заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Коновець зазначив, що з 1 квітня 2017 року весь газ на внутрішньому ринку буде закуповуватися за єдиною оптовою ціною.

"Фактично, у нас є дата 1 квітня 2017 року, коли повністю запрацює лібералізований оптовий ринок газу, тобто, у нас вже не буде якихось окремих цін для населення, буде все по єдиній оптовою ціною, а конкретні люди, які вимагатимуть, отримають субсидії, тому з першого квітня 2017 року не буде такого поняття, як газ для населення, а буде єдина оптова ціна, і будуть єдині правила для всіх", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними Мінфіну, держбюджет втратив 4 млрд грн через зниження рентних ставок на видобуток газу.