ua en ru

Держбюджет може втратити 4 млрд грн від зниження рентних ставок на видобуток газу, - Мінфін

Держбюджет може втратити 4 млрд грн від зниження рентних ставок на видобуток газу, - Мінфін Фото: Олена Макеєва

У Мінфіні розповіли про втрати бюджету внаслідок зниження рентних ставок на видобуток газу

Державний бюджет України може втратити 4 млрд грн від зниження рентних ставок на видобуток газу. Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця сума буде врахована у наступному році, коли буде сплачуватися рента. Мова йде про те, що на разі розрахувати, якими будуть втрати бюджету дуже важко, тому що на сьогоднішній день неможливо розрахувати нову базу оподаткування нових інвестиційних проектів і невідомо, скільки їх буде. Але, звичайно, ми говоримо про те, що втрати бюджету будуть близько 4 млрд грн", - заявила Макєєва.

Макеєва зазначила, що нові інвестиційні проекти, які можуть з'явитися завдяки зниженню рентних ставок на видобуток природного газу, компенсують втрати бюджету.

"Якщо б ці зміни не були проведені, то, можливо, у цьому році надходження (бюджет - ред.) були б більше, але в наступному і в 2017 р. був би негативний ефект", - додав заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Коновець.

Нагадаємо, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості очікують сотні мільйонів доларів інвестицій в газодобувний сектор у разі зниження рентної ставки на видобуток природного газу.