ua en ru

Мінфін схвалив стратегію розвитку ПриватБанку до 2022

Мінфін схвалив стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 Фото: ПриватБанк (УНІАН)

Планується, що у 2022 році ПриватБанк буде готовий до приватизації

Міністерство фінансів України схвалило стратегію розвитку "ПриватБанку" до 2022 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

Повідомляється, що документ передбачає впровадження ефективної системи управління ризиками, рішення проблеми з непрацюючими кредитами, а також ряд організаційних та управлінських змін, спрямованих на підвищення ефективності і зниження витрат.

"Ми вважаємо, що практична імплементація положень стратегії сприятиме зміцненню сильних сторін банку та його позиції на ринку, забезпечуючи при цьому прийнятний рівень прибутковості на рівні з кращими гравцями. Гарантом імплементації затвердженої стратегії розвитку буде незалежна Наглядова рада банку", - зазначила в. про. міністра фінансів Оксана Маркарова

У відповідності з затвердженими показниками у 2022 році банк планує отримати 8,4 млрд гривень чистого прибутку і буде готовий до приватизації. Сумарний дохід для акціонера в період з 2018 по 2022 роки складе 81 млрд гривень, без урахування коштів, які банк має намір повернути через суди.

Мінфін схвалив стратегію розвитку ПриватБанку до 2022Мінфін схвалив стратегію розвитку ПриватБанку до 2022

Фото: стратегія розвитку ПриватБанка (прес-служба ПриватБанка)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України подав нові судові позови проти колишнього акціонера ПБ Ігоря Коломойського.