ua en ru

Мінфін не виключає докапіталізацію "Ощадбанку", - Данилюк

Мінфін не виключає докапіталізацію "Ощадбанку", - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Необхідну суму коштів визначить аналіз діяльності банку

У Міністерстві фінансів не виключають, що держава може збільшити капітал ПАТ "Ощадбанк" після проведення відповідного аналізу. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно, нині є питання і щодо докапіталізації "Ощадбанку". Якщо це так, - і зараз відповідний аналіз проводиться, - і необхідно для успішної реалізації стратегії "Ощадбанку", це буде зроблено. Інакше ми не отримаємо результату", - заявив Данилюк.

При цьому він зазначив, що Мінфін вимагає повної відповідальності менеджменту банків за використання коштів, отриманих в рамках докапіталізації.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 лютого 2018 року схвалив стратегію розвитку державного "Ощадбанку" на 2018-2022 роки.

Для розробки стратегії розвитку "Ощадбанку" залучили консалтингову компанію McKinsey & Company. Стратегія передбачає, що розвиток банку буде проходити в площині універсальної банківської установи з подальшим розвитком сегменту кредитування клієнтів корпоративного бізнесу та посиленням присутності на ринку кредитування малого і середнього бізнесу.