ua en ru

Мінфін Німеччини: Члени ЄС повинні передати Брюсселю частину своїх фінансових повноважень для подолання кризи

Країни - члени Євросоюзу повинні передати європейським інститутам частину своїх фінансових повноважень з метою якнайшвидшого подолання кризи. Таку думку в інтерв'ю місцевим ЗМІ озвучив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, передає Reuters.
"Незважаючи на те, що пакт стабільності і зростання (угода між членами ЄС з податкової і бюджетної політики) дозволяє на ранніх стадіях приймати антикризові заходи, члени блоку повинні перенести рішення частини своїх проблем на рівень керівних структур ЄС", - заявив Шойбле.
При цьому глава німецького фінансового відомства висловив впевненість у тому, що Італія зможе вирішити свої економічні проблеми. За його словами, "вони - ніщо в порівнянні з тими труднощами, з якими зіткнулася Греція".
Сьогодні ж міністр економіки країни Філіп Реслер в черговий раз закликав ввести процедуру контрольованого банкрутства для країн - членів ЄС, які порушили бюджетно-боргові нормативи блоку. Про це він повідомив, виступаючи перед своїми соратниками в Вільній демократичній партії (ВДП).
"За порушення норм повинні автоматично слідувати санкції - від скорочення фінансування зі структурних фондів до позбавлення права голосу в інституціях ЄС", - зазначив Реслер. Він також назвав повідомлення про плани Європейського Центробанку (ЄЦБ) почати масштабну скупку облігацій проблемних країн ЄС викликаючими занепокоєння. За його словами, Європейському фонду фінансової стабільності (EFSF) слід запобігти цьому "абсурду".