ua en ru

Міненерго України допускає відключення Криму від світла у разі зростання заборгованості

Юрій Продан не виключає відключення енергопостачальників Криму - "Крименерго" і "Севастопольенерго" - у разі нарощування заборгованості за електроенергію.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан не виключає відключення енергопостачальників Криму - "Крименерго" і "Севастопольенерго" - у разі нарощування заборгованості за електроенергію. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Крим - територія України. На півострові є два енергопостачальника - "Крименерго" і "Севастопольенерго". Вони купують електроенергію на енергоринку і розплачуватися за цю енергію. Якщо буде виникати значне нарощування заборгованості, то ці компанії можуть бути відключені", - повідомив міністр.

Нагадаємо, вчора, 24 березня 2014 р., диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" (НЕК "Укренерго") дав команду ДТЕК "Крименерго" про введення графіків аварійних відключень для зниження рівня энергонагрузки на півострові у зв'язку з відділенням Криму від об'єднаної енергосистеми України, а також через аварійний ремонт ліній 330 кВ "Каховка - Островська" і "Мелітополь - Джанкой".