ua en ru

ДТЕК отримало команду від "Укренерго" про введення аварійних відключень електроенергії в Криму

Диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" (НЕК "Укренерго") 24 березня о 17:55 дав команду ДТЕК "Крименерго" про введення графіків аварійних відключень для зниження рівня энергонагрузки на півострові.

Диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" (НЕК "Укренерго") 24 березня о 17:55 дав команду ДТЕК "Крименерго" про введення графіків аварійних відключень для зниження рівня енергонавантаження на півострові. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Як йдеться у повідомленні, причина застосування таких заходів полягає у недопущенні розвитку системної аварії в зв'язку з відділення Криму від об'єднаної енергосистеми України, а також з-за аварійного ремонту ліній 330 кВ "Каховка - Островська" і "Мелітополь - Джанкой".

Зазначимо, як тільки "Кримська електроенергетична система" зніме обмеження в енергосистемі, ДТЕК "Крименерго" по команді від диспетчера НЕК "Укренерго" відновить нормальну схему енергопостачання своїх споживачів.

Нагадаємо, що 23 березня близько 19:40 у зв'язку з технологічними порушеннями двох ліній НЕК "Укренерго", диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" віддав команду ДТЕК "Крименерго" про тимчасове введення графіка аварійних відключень в повному обсязі.