ua en ru

Мінекономрозвитку хоче підвищити рівень державного метрологічного нагляду

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує удосконалити державний метрологічний нагляд. Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного метрологічного нагляду", розміщений на сайті Мінекономрозвитку.

Головна мета розробленого даного законопроекту - реалізація єдиної технічної політики у сфері метрології та захист громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань.

Проект закон врегульовує питання організації та проведення державного метрологічного нагляду шляхом внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність".

Як заявив заступник директора департаменту технічного регулювання, начальник управління з питань метрології Мінекономрозвитку Олександр Гіленко, що прийняття цього закону сприятиме забезпеченню належної точності результатів вимірювань.

"Таким чином, вдасться посилити захист життя та здоров'я громадян, охорону навколишнього природного середовища, підвищити довіру до безпеки продукції та її якості", - наголосив Гіленко.