ua en ru

Мінекономіки України допускає встановлення контролю силами АТО над Донбасом протягом найближчих декількох тижнів

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета припускає встановлення контролю силами антитерористичної операції над Донбасом протягом найближчих декількох тижнів.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета припускає встановлення контролю силами антитерористичної операції над Донбасом протягом найближчих декількох тижнів. Про це Шеремета заявив під час українсько-японських консультацій в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація в країні, насамперед, визначається військовим конфліктом, який відбувається на сході країни. Як міністр економіки і торгівлі я повинен був би танцювати танець залучення інвестицій, але кулеметна та артилерійська стрільба є поганим супроводом для цього танцю. Український та іноземний бізнес хоче в цей складний час почути чесні відповіді на три питання. Перше: коли ви візьмете свою територію під повний контроль? Друге: як ви будете боротися з корупцією? Третє: як ви будете розвивати бізнес? Щодо першого питання, то, незважаючи на несприятливі умови цих військових дій, які відбуваються на сході країни, українські військові зробили значний прогрес протягом минулого місяця. Це піднімає дух і українським силам і країні в цілому і військові фахівці кажуть, що за кілька тижнів, а може місяців уся територія країни на сході буде взята під контроль", - сказав Шеремета.