ua en ru

Мінекології нічого не знає про видачу компанії екс-міністра Януковича дозволів на розробку

Мінекології нічого не знає про видачу компанії екс-міністра Януковича дозволів на розробку Фото: міністр екології України Ігор Шевченко

За словами міністра, зараз проводиться аудит всіх раніше виданих дозволів

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко нічого не знає про видачу дозволу на розробку технічної документації із землеустрою для експлуатації двох дільниць у Харківській області компанії ВАТ "Перша українська газонафтова компанія", кінцевим бенефіціаром якої є колишній міністр екології Микола Злочевський. Про це Шевченко заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не знаю про що ви говорите саме зараз. Ті дозволи, які були дані його компаніям колись, зараз ми будемо дивитися, що там і як видавалося... Зараз йде процес вивчення цього всього. І не тільки за Злочевському, до речі, але і взагалі ми робимо такий аудит усіх виданих за останній час, за останні роки спеціальних дозволів", - зазначив Шевченко, відповідаючи на питання журналіста.

"Напевно якась угода вони на щось отримали, але це підготовча робота, яка може потім не реалізуватися в спеціальні дозволи. Але, можливо, вони як компанія там якусь роботу проводять. Але потім вони подають пакет документів на якесь родовище, і вже потім буде прийматися рішення кому що там дається", - пояснив Шевченко.

Він підкреслив, що зараз "просто так нікому нічого даватися не буде".

"Все буде продаватися на аукціонах... Це дуже важливо, тому що нам якомога швидше треба звільнитися від енергетичної залежності закордонної. В першу чергу, від енергетичної залежності від Росії, тому я зараз докладаю максимум зусиль для того, щоб створити сприятливі умови для інвесторів, які б могли робити розвідку і добувати, як можна більше нашого місцевого українського газу та нафти", - додав Шевченко.

Нагадаємо, в березні Мінекології опублікувало інформацію про власників дозволів на розробку надр.