ua en ru

Мінекології опублікувало інформацію про власників дозволів на розробку надр

Міністерство екології та природних ресурсів України відкрило для загального доступу інформацію про власників всіх спецдозволів на розробку родовищ природних копалин, а також підстави і спеціальні умови для видачі таких дозволів. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, передає його прес-служба.

Відповідна інформація нанесена на карту родовищ та доступна за посиланням.

"Це ключова інформація, по якій відразу видно, чи відповідає необхідним критеріям і компанія, яка отримала спецдозвіл. Раніше пошук таких даних був предметом журналістських розслідувань, і офіційне отримання цих даних було складним і тривалим процесом. Відтепер вся інформація є на сайті й кожен громадянин може подивитися спеціальні умови, на яких використовується будь-яке родовище корисних копалин і підстава його надання", - розповів Шевченко.

Він також зазначив, що одним з ключових пріоритетів роботи міністерства є забезпечення максимальної відкритості та прозорості у своїй діяльності, оскільки це є запорукою недопущення корупції та зловживань.

Крім того, за словами Шевченка, вже в найближчому майбутньому Мінекології планує розмістити в інтернеті свій бюджет і щодня оновлювати інформацію про стан його виконання, а також іншу важливу інформацію.

Нагадаємо, наприкінці січня суд анулював 19 ліцензій компанії "Голден деррік", що належить "сім'ї" Януковича на видобуток нафти та газу.