ua en ru

Компанія екс-міністра Януковича отримала дозвіл на розробку 2 ділянок в Харківській обл

Компанія екс-міністра Януковича отримала дозвіл на розробку 2 ділянок в Харківській обл Фото: український бізнесмен Микола Злочевський

Обидві ділянки розташовані в Огульцівському газоконденсатному родовищі

ВАТ "Перша українська газонафтова компанія", кінцевим бенефіціаром якої є колишній міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, отримала дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою для експлуатації двох дільниць у Харківській області. Відповідні розпорядження від 12 червня підписав віце-губернатор області Марк Беккер.

"Надати товариству з обмеженою відповідальністю "Перша українська газонафтова компанія"... дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,3855 га із земель запасу промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення державної власності без зміни цільового призначення для розміщення та експлуатації свердловини № 4 - Караванська Огульцівського газоконденсатного родовища за межами міста Люботин Харківського району", - йдеться в документі.

Крім того, "Перша українська газонафтова компанія" отримала дозвіл на розробку технічної документації на земельну ділянку в Огульцівському родовищі площею 0,97 га. На цій землі планується встановити установку комплексної підготовки газу.

Компанія повинна в місячний термін укласти договір на розробку відповідної технічної документації землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Зазначимо, Злочевський у липні-грудні 2010 р. обіймав посаду міністра охорони навколишнього природного середовища, а в грудні 2010 р. - квітні 2012 р. - посаду міністра екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, в 2014 р. компанія Злочевського підписала угоду на розробку нафтогазових ресурсів Казахстану.