ua en ru

Міндоходов скоротить податкові перевірки в I кварталі 2013 р. на 24%

Міністерство доходів і зборів України планує скоротити податкові перевірки в I кварталі 2013 р. на 24% і перевірити 1,6 тис. юросіб. Про це повідомляє прес-служба Міндоходов.

"У план-графік проведення документальних перевірок включено лише 1,6 тис. суб'єктів господарювання-юридичних осіб. Порівняно з I кварталом 2012 року кількість підприємств-платників податків скорочено на 24%. Тоді перевірялися 2,1 тис. суб'єктів господарювання", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами експертів Міністерства доходів і зборів, практика скорочення документальних перевірок буде продовжуватися і далі завдяки впровадженню ризикоорієнтованої системи відбору платників податків для перевірок. Вона дозволяє зосереджувати увагу виключно на ризикових підприємствах.

Інноваційні інструменти моніторингу були розроблені в рамках загальної стратегії відмови від фіскальних методів на користь створення на базі податкової повноцінної сервісної служби. Одним з основних принципів податкового сервісу є невтручання у діяльність сумлінних платників.

Автоматизований відбір кандидатів на перевірку призвів до того, що в минулому році щоквартально перевірялося не більше 2 тис. підприємств, а за весь рік було перевірено близько 8 тис. платників. Всього з 2010-го року кількість перевірок знизилася втричі.

Читайте також: Створення Міністерства доходів і зборів дозволить скоротити кількість перевірок для суб'єктів господарювання.