ua en ru

Створення Міністерства доходів і зборів дозволить скоротити кількість перевірок для суб'єктів господарювання, - Калєтнік

Створення Міністерства доходів та зборів в цілому сприятливо вплине на умови ведення бізнесу в Україні, оскільки при цьому значно зменшиться існуюча кількість перевірок різних контролюючих служб для суб'єктів господарювання і зовнішньоекономічної діяльності. Про це заявив перший віце-спікер Верховної Ради України Ігор Калєтнік, передає прес-служба віце-спікера.

"Зокрема, це стане можливим через використання єдиної інформаційної бази відомства, об'єднання цілого ряду структурних підрозділів, які будуть працювати, використовуючи єдині методологічні підходи. В свою чергу, такі кроки мають ліквідувати існуючі прогалини у податковому та митному законодавстві України, що приведе до скорочення кількості несумлінних платників державних зборів" - зазначив перший віце-спікер.

За його словами, сама ідея створення такого міністерства - не нова. Існує багато зарубіжних прикладів подібних структур. Наприклад, аналогічні служби та відомства успішно діють у Великобританії та інших країнах ЄС, на пострадянському просторі - у Грузії та Вірменії. "Наразі, можна говорити про те, що об'єднання функцій Митної та Податкової служб, безперечно, несе в собі позитивні наслідки для ефективного залучення коштів до державного бюджету та зумовить плідну міжвідомчу співпрацю", - сказав Калєтнік і додав: "Рішення керівництва країни щодо створення Міністерства доходів та зборів - абсолютно очікуване і правильне, та дасть позитивний ефект".

На його думку, в майбутньому багато буде залежати насамперед від зважених рішень керівництва новоствореного міністерства, щодо об'єктивного формування управлінського апарату відомства з урахуванням критеріїв професіоналізму та досвіду керівного складу, та чіткого розрахунку ефективності від його роботи.

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович указом №726 створив Міністерство доходів і зборів України. Міністром доходів і зборів призначено екс-главу Державної податкової служби України (ДПСУ) Олександра Клименко.

Читайте також: В Україні створено два нових міністерства, а МНС реорганізовано в Держслужбу