ua en ru

МінАТО створить групу з проблем втрати контролю над підприємствами на Донбасі

МінАТО створить групу з проблем втрати контролю над підприємствами на Донбасі Фото: МінАТО створить робочу групу

Робоча група буде займатися мінімізацією негативних наслідків цих втрат для економіки країни

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінАТО) ініціювало створення робочої групи для вирішення проблемних питань, які виникли в результаті втрати контролю над українськими підприємствами, а також мінімізації негативних наслідків цих втрат для економіки країни. Про це повідомляється на сайті МінАТО.

Зазначено, що рішення про створення групи при міністерстві було прийняте за результатами зустрічі заступника міністра Юрія Гримчака з представниками підприємств, захоплених на тимчасово непідконтрольних українському уряду територіях Донецької та Луганської областей.

Так, за словами представників бізнесу, на даний момент контроль практично над усіма українськими підприємствами на непідконтрольних територіях втрачено.

Зазначено, що коли захоплені підприємства тільки трьох промислових груп в минулому році забезпечили податкових надходжень у бюджет на суму близько 5 млрд гривень, то в цьому році відповідних надходжень не буде.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона в рамках засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську (Білорусь) в черговий раз вимагала скасувати "націоналізацію" підприємств на окупованому Донбасі.