ua en ru

У МінАП не бачать ризиків закриття російських ринків для української сільгосппродукції

У МінАП не бачать ризиків закриття російських ринків для української сільгосппродукції Фото: Олексій Павленко

Павленко констатував падіння експорту до країн Митного союзу

У Міністерстві аграрної політики і продовольства не бачать ризиків закриття російських ринків для української сільськогосподарської продукції. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не бачимо зараз ризиків від будь-якого зменшення тих чи інших параметрів, пов'язаних із країнами Митного союзу або Росією", - заявив Павленко.

За його словами, експорт аграрної продукції до країн Митного союзу зараз становить 2,6 млрд дол. з падінням майже на третину рік за роком, що вдвічі менше, ніж у країни Євросоюзу, куди Україна експортує сільгосппродукції на майже 5 млрд дол.

"Це колись, можливо, було актуально, і всі ми з вами завжди думали, що російський ринок і ринок СНД є дуже потужним і впливовим взагалі, який впливає на наш торговельно-економічний баланс в аграрній сфері", - зазначив Павленко.

Нагадаємо, напередодні глава МінАП заявив, що врожайність в Україні у 2015 р. вище торішніх показників. Раніше Павленко повідомив, що аграрний сектор України функціонує тільки на 50% потужності.