ua en ru

МінАП і представники автопрому створять координаційний центр з розвитку машинобудування

МінАП і представники автопрому створять координаційний центр з розвитку машинобудування Фото: Владислава Рутицька

Під документом стоїть підпис голови ради асоціації "Укравтопром" Таріела Васадзе

Представники провідних автомобільних і машинобудівних асоціацій України спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства сьогодні, 29 липня, підписали положення про координаційний центр з інноваційного розвитку вітчизняного сільськогосподарського та автотранспортного машинобудування, передає кореспондент РБК-Україна.

Серед підписантів положення про координаційний центр - заступник міністра агрополітики з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, голова ради асоціації "Укравтопром" Таріел Васадзе, президент асоціації "Укравтопром" Михайло Резнік та ін.

Мета створення такого центру - підвищення конкурентоспроможності вітчизняних машинобудівних підприємств як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

"Координаційний центр... вивчатиме, що відбувається на ринку, який попит є на ринку, і підприємствам допомагати з наукової точки зору, з інженерної точки зору, координацією - ось головні завдання. Тобто не управляти підприємствами, а сприяти, щоб в результаті ми отримали конкурентноздатну продукцію", - зазначив Васадзе.

Планується, що координаційний центр стане дорадчий органом при Мінагрополітики.

Нагадаємо, Україна і Білорусь продовжать співпрацю в галузі сільгоспмашинобудування.