ua en ru

Україна і Білорусь продовжать співробітництво в галузі сільгоспмашинобудування, - МінАП

Між Україною і Білоруссю активно і взаємовигідно розвивається співробітництво в галузі сільськогосподарського машинобудування. Про це під час XXIII Міжнародної виставки «Бєлагро-2013», яка проходила в Білорусі з 4 по 9 червня, заявив глава делегації МінАП України, директор департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування міністерства Олександр Григорович.

«Прикладом цього є спільне виробництво і реалізація на ринку України тракторів МТЗ, зернозбиральних комбайнів ТОВ «Гомсельмаш» та іншої сільськогосподарської техніки та обладнання», - зазначив Григорович.

За його словами, виставка яскраво продемонструвала сучасні досягнення всіх галузей сільського господарства Білорусі і підтвердила досягнуті домовленості про подальшу співпрацю між нею і Україною.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов зустрівся з першим заступником прем'єр-міністра Білорусі Володимиром Семашко. У ході зустрічі чиновники домовилися, що й надалі посилюватимуть торгово-економічні відносини, в тому числі і в галузі машинобудування.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, у свою чергу, зазначав, що зараз держава реалізує програми лізингу і сприяє створенню машинно-тракторних станцій, які допоможуть дрібно-і середньотоварних виробникам придбати техніку і отримувати необхідний сервіс.