ua en ru

Міліція порушила справу за фактом замаху на кандидата в нардепи у Кіровограді

Міліція порушила справу за фактом замаху на кандидата в нардепи у Кіровограді
За фактом нападу на кандидата у народні депутати України, члени партії ВО "Свобода" Василя Ращупка міліція Кіровограда відкрила кримінальне провадження.

За фактом нападу на кандидата у народні депутати України, члени партії ВО "Свобода" Василя Ращупка міліція Кіровограда відкрила кримінальне провадження. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

Як повідомляється, замах на кандидата відбулося в ніч на 22 жовтня в Кіровограді.

"За словами потерпілого, пізно ввечері він повертався додому. Припаркувавши свою машину біля будинку, чоловік зайшов у під'їзд. Оскільки світло не горіло, довелося виділяти в під'їзді мобільним телефоном. Чоловік почув постріл і побачив невідомого чоловіка, одягненого в темний одяг. Між ними зав'язалася бійка. Нападник, скориставшись моментом, вибіг на двір, а Василь Ращупко, відбувшись саднами на руках і голові, піднявся в квартиру. За кілька хвилин він побачив у вікні, як палає його автомобіль", - йдеться в повідомленні.

За даними фактами слідчими Кіровоградського міськвідділу відкрито кримінальні провадження за ч.5 ст.15 "Замах на злочин", ч.1 ст.115 "Умисне вбивство" і ч.2 ст.194 "Умисне знищення або пошкодження майна" Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, напередодні у Дніпропетровську зникла голова люстрационного комітету, кандидат у депутати Таміла Ульянова.