ua en ru

Міліція не знайшла вибухівку в аеропортах і на залізничних вокзалах Києва

Міліція не знайшла вибухівку в аеропортах і на залізничних вокзалах Києва. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Міліція не знайшла вибухівку в аеропортах і на залізничних вокзалах Києва. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Вибухотехніки завершили свою роботу на території Центрального і Південного вокзалів, аеропорту "Жуляни" і терміналу "В" аеропорту "Бориспіль". Вибухівки не знайшли. Робота там повністю відновлена", - йдеться в повідомленні відомства.

Міліція зазначає, що тільки із залізничних вокзалів було евакуйовано понад 3,5 тис. осіб.

Правоохоронці з'ясовують особу чоловіка, який зателефонував до міліції і повідомив про замінування.

Раніше, станом на 17:10, Центральний залізничний вокзал Києва було відкрито для пасажирів, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 16:48 термінал "D" Міжнародного аеропорту "Бориспіль" відновив роботу, вибухових пристроїв не виявлено. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі аеропорту.

"Перевірка не виявила вибухових пристроїв на території терміналу "D". О 16:48 він відновив обслуговування пасажирів", - повідомили у прес-службі. При цьому на той момент ще проводилася перевірка терміналу "В" аеропорту.

Станом на 16:20 на центральному залізничному вокзалі Києва до поїздів можна було пройти по підземних переходах. Про це РБК-Україна повідомив один з пасажирів: "Будівля вокзалу закрита, всі люди на вулиці, але поїзди ходять. Прохід до них - тільки по підземних переходах", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше в середу, близько 15:30, повідомлялося, що у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" проводиться евакуація пасажирів з терміналів "B" і "D" у зв'язку з повідомленням про замінування. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі аеропорту.

У зв'язку із цим було прийнято рішення евакуювати пасажирів з терміналів "B" і "D" на безпечну відстань.

Нагадаємо, раніше сьогодні з'явилася інформація про те, що Центральний залізничний вокзал Києва, аеропорти "Жуляни" і "Бориспіль" заміновані.

Нагадаємо, в середу станції київського метрополітену "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" були відкриті для пасажирів о 10:40 після чергового повідомлення про замінування. На даний час Київський метрополітен працює у звичайному режимі.

Напередодні міліція відкрила кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про мінування станції метро в центрі Києва. Кримінальне провадження відкрито за ст.259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Як відомо, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді арешту, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 8 років.