ua en ru

Михайло Фоменко очолив футбольну збірну України

Виконком Федерації футболу України сьогодні одноголосно вибрав нового тренера для національної команди, яким став Михайло Фоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

Фоменко - 64-річний глава комітету національних збірних ФФУ. На клубному рівні він виступав за "Спартак" із Сум (1965-1969), ворошиловградську "Зорю" (1970-1971) і київське "Динамо" (1972-1978). Разом з "Динамо" вигравав Кубок володарів Кубків і Суперкубок УЄФА в 1975 році.

Як тренер Фоменко встиг попрацювати в безлічі місць - з 1979 року він періодично очолював "Металіст", київське "Динамо", запорізький "Металург", "Таврію" і російський "Салют". Тренерські досягнення у Михайла Фоменко поскромніші - звання чемпіона і Кубок України 1993 року з "Динамо".

Нагадаємо, що збірна України залишилася без тренера після відходу Олега Блохіна в київське "Динамо". ФФУ почало переговори з Гарі Реднаппом і Андрієм Шевченком, які від цієї посади відмовилися.

Далі ФФУ склало список всіх вільних тренерів - "список тридцяти", з нього президент ФФУ Коньков і Фоменко вибрали п'ять кандидатур, потім - дві (швед Свен-Йоран Ерікссон і сам Фоменко).

Читайте також: Михайло Фоменко погодився очолити збірну України