ua en ru

МЗС висловив обурення польському послу забороною на в’їзд Шереметі

МЗС висловив обурення польському послу забороною на в’їзд Шереметі Фото: Ян Пєкло (kijow.msz.gov.pl)

Але Київ не хоче загострювати ситуацію взаємовідносин із Варшавою

Україна обурена тим, що Святославу Шеремету заборонено в’їзд до Польщі, але Київ не хоче загострювати ситуацію. Про це сказав посол Польщі в Києві Ян Пєкло після візиту в Міністерство закордонних справ України, передає Польське радіо.

Зазначено, що Пєкло зустрівся в Міністерстві закордонних справ України з головою департаменту Василем Боднарем.

"Розмова дипломатів тривала 40 хвилин. Посол Польщі почув, що українська сторона обурена фактом заблокування в’їзду на територію Польщі українському урядовцю, відповідальному за ексгумації", - йдеться в повідомленні.

Польський дипломат також розповів, що під час переговорів згадано про зустріч Консультаційного комітету президентів Польщі та України, у ході якої сторони встановили, що спільні ексгумаційні роботи в Україні мають бути відновлені.

"Вирішено, що погодження з Кракова продовжують бути обов’язковими, і що існує необхідність виходу з ситуації так, щоб вона надалі не загострювалася", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польського дипломата терміново викликали в МЗС України для пояснень із приводу заборони на в'їзд до Польщі секретарю Українського державного комітету пам'яті Святославу Шеремету.