ua en ru

МЗС викликав польського посла через заборону на в'їзд українцю з "чорного списку" Ващиковського

МЗС викликав польського посла через заборону на в'їзд українцю з "чорного списку" Ващиковського Фото: Мар'яна Беца (РБК Україна)

Святослав Шеремета їхав в польське місто Ланцут разом з делегацією громади Надсяння

МЗС викликав посла Польщі через недопуск в країну і заборону на в'їзд для секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни і політичних репресій Святослава Шеремети. Про це повідомила речник українського МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці в Twitter.

"Терміново викликаємо посла Польщі в Україні у зв'язку з недопуском секретаря Державної міжвідомчої комісії Святослава Шеремети", - написала вона.

Нагадаємо, польські прикордонники в суботу, 18 листопада 2017 року не впустили в свою країну Святослава Шеремету. За його словами, він їхав до польського міста Ланцут разом з делегацією громади Надсяння в одному з двох автобусів делегації. У Шеремети є Шенгенська віза, видана Німеччиною. Таким чином Святослав Шеремета є першим українцем з так званого "чорного списку" глави МЗС Польщі Вітольд Ващиковського, якого не пустили в країну.