ua en ru

МЗС висловило протест через проведення Росією місцевих виборів у Криму

МЗС висловило протест через проведення Росією місцевих виборів у Криму Фото: Мар'яна Беца (twitter.com/Mariana_Betsa)

Вибори на півострові Київ не визнає і вважає "нікчемними по суті та змісту"

Київ висловлює Москві «рішучий протест» через проведення Росією на території анексованого Криму місцевих виборів. Про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца у Twitter.

«Висловлюємо рішучий протест у зв'язку з «виборчими процесами» в окупованому Криму», - повідомила представник українського зовнішньополітичного відомства.

Вибори на півострові вона назвала «нікчемними по суті та змісту».

Україна, як додала Беца, «не визнає будь-які «виборчі процеси» в Криму. Їх вона також визнала «грубим порушенням Росією міжнародного права і законів України».

У Росії 10 серпня 2017 року проходить єдиний день голосування. На окупованому півострові цього дня жителі Криму нібито вибирають «муніципальних депутатів». Крім цього, в Криму проходять так звані довибори «депутатів держради». У Севастополі також вибирають «губернатора», а у Войківському районі Керчі і в Ленінському районі Криму нібито обирають «депутатів регіонального парламенту» в окрузі.

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру командиру незаконного збройного формування, причетного до окупації півострова.