ua en ru

Прокуратура Криму повідомила про підозру командиру НЗФ, причетного до окупації півострова

Прокуратура Криму повідомила про підозру командиру НЗФ, причетного до окупації півострова Фото: прокуратура АРК (uk.wikipedia.org)

Мова йде про незаконне збройне формування "Добровільна народна дружина "Рубеж"

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру командиру незаконного збройного формування, причетного до окупації півострова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, мова йде про незаконне збройне формування "Добровільна народна дружина "Рубеж", засновник і керівник якого підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

"Зібраними слідчими Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим доказами доведено, що вказана особа у січні 2014 року створила на території АР Крим не передбачене законом збройне формування "Добровільна народна дружина "Рубеж" та у подальшому керувала ним", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники вказаної організації вчиняли дії щодо блокування частин Збройних сил України на півострові та захоплення військових кораблів ВМС України.

"Діяльність цієї організації була направлена на зміну меж території України та забезпечення проведення нелегітимного референдуму в АР Крим щодо від'єднання півострова від України та, як наслідок, окупації півострова Російською Федерацією", - йдеться у повідомленні.

Наразі суд надав прокуратурі дозвід на затримання та доставлення до суду підозрюваного для розгляду клопотання по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Криму направила до суду обвинувальні акти проти 4 колишніх депутатів Верховної Ради Криму, яких звинувачують у державній зраді.