ua en ru

МЗС України закликає РФ утриматися від відправлення гуманітарного вантажу без згоди міжнародного співтовариства

Міністерство України закликає Російську Федерацію утриматися від відправлення гуманітарного вантажу без згоди міжнародного співтовариства.

Міністерство України закликає Російську Федерацію утриматися від відправлення гуманітарного вантажу без згоди міжнародного співтовариства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"На тлі неодноразових порушень російською стороною режиму державного кордону з Україною та поставок зброї, техніки і найманців, в української сторони існують обґрунтовані підстави вважати, що згаданий конвой може бути використаний для подальшої ескалації напруги... Нагадуємо російській стороні, що згідно з міжнародним правом напрямки гуманітарних вантажів передбачає звернення від України як держави, узгодження переліку предметів гуманітарної допомоги, її доставку виключно по каналах ООН або через Міжнародний Комітет Червоного Хреста... Цю позицію повністю поділяє міжнародне співтовариство, що також підтверджує сьогоднішнє засідання Ради Безпеки ООН... Закликаємо Російську Федерацію від будь-яких спроб відправки гуманітарних вантажів в Україну без дотримання вищевказаних умов", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ефірі одного телеканалу сказав заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив, що Україна запобігла введення російських "миротворців" через кордон з РФ.