ua en ru

МЗС України закликає світову спільноту засудити екстремізм учасників Євромайдану

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту засудити екстремізм з боку учасників Євромайдану.

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту засудити екстремізм з боку учасників Євромайдану. Про це йде мова в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

"Особливе значення на нинішньому етапі матиме рішуче засудження світовим співтовариством всіх проявів екстремізму та тверда підтримка з його боку зусиль сторін політичного процесу, спрямованих на припинення ворожнечі та відновлення переговорного процесу", - йдеться в заяві.

"В цей вирішальний момент очікуємо також на максимально відповідальну позицію міжнародних партнерів України, насамперед, щодо недопущення дій, які в той або інший спосіб можуть сприяти подальшій ескалації внутрішнього протистояння в Україні", - додають в МЗС України.

Як зазначається в заяві, сьогодні важливо зробити все необхідне для припинення подальшого насильства, відновлення правопорядку та нормалізації ситуації.

"Президент України чітко заявив, що розглядає стіл переговорів найбільш ефективним способом врегулювання конфлікту та відновлення суспільної злагоди", - зазначають в МЗС.