ua en ru

У МЗС України засудили запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети

У МЗС України засудили запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням запуску Північною Кореєю ракети

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України засудили запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети в сторону Японії. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням такої небезпечної діяльності Пхеньяну, і закликає керівництво КНДР негайно припинити провокації й розпочати діалог із світовою спільнотою. В іншому випадку санкції Ради Безпеки мають бути доповнені та посилені", - заявили в МЗС.

На думку українського зовнішньополітичного відомства, запуск "став викликом усім державам регіону та регіональній стабільності, оскільки повністю суперечить мирним дипломатичним шляхам врегулювання проблеми безпеки на Корейському півострові".

"Продовження Пхеньяном таких запусків є свідомим та систематичним порушенням міжнародного права та низки відповідних резолюцій РБ ООН щодо північнокорейської ракетної програми, особливо після одноголосного прийняття резолюції РБ ООН 2371 (2017)", - переконані в МЗС.

Зазначимо, в ніч з 28 на 29 серпня 2017 року КНДР запустила ракету в бік Японії. Відзначається, що, перш ніж впасти в море, снаряд пролетів над північними регіонами країни.

При цьому уряд Японії не вжив жодних зусиль, щоб збити ракету. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе незабаром заявив, що уряд робить все можливе для захисту життя людей.