ua en ru

МЗС України засудило напад на редакцію Charlie Hebdo в Парижі

Міністерство закордонних справ України засудило терористичний акт у Франції в редакції Charlie Hebdo. Про це йдеться в заяві відомства.

"В Україні шоковані жахливим терористичним актом в редакції паризького журналу "Шарлі Ебдо", в результаті якого загинули журналісти і поліцейські. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - йдеться в заяві.

"Особливе обурення викликає те, що цей злочин було скоєно проти журналістів. Свобода слова - один із наріжних каменів демократії, вона ні за яких умов не може ставитися під сумнів. Так само будь-які погляди журналістів не можуть бути причиною переслідувань і, тим більше, фізичних розправ", - зазначили в МЗС.

Відомство закликало міжнародне співтовариство об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, вранці 7 січня кілька озброєних людей увірвалися в редакції паризького журналу Charlie Hebdo і відкрили стрілянину. В результаті теракту загинули 12 осіб: 10 співробітників тижневика, в тому числі головний редактор Стефан Шарбоньє і два засновника видання - 80-річний Жорж Волински і 76-річний Жан Кабю, і двоє співробітників поліції.

У Франції оголошено триденний траур.