ua en ru

МЗС України стурбований погіршенням ситуації в зоні АТО

МЗС України стурбований погіршенням ситуації в зоні АТО Фото: МЗС України

МЗС України закликав Росію і бойовиків повернутися за стіл переговорів

Міністерство закордонних справ (МЗС) України стурбований істотним погіршенням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в заяві відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість істотним погіршенням останнім часом ситуації в зоні проведення АТО внаслідок значної активізації діяльності підтримуваних РФ бойовиків. Спостерігається постійне нарощування обстрілу українських збройних сил та об'єктів інфраструктури. При цьому, порушуючи мінські домовленості, бойовики широко застосовують важке озброєння", - йдеться в заяві.

У міністерстві зазначили, що 14 липня в зоні АТО було зафіксовано 100 обстрілу бойовиків. У відомстві розцінили це як "грубу спробу проросійських бойовиків зірвати реалізацію мінських домовленостей".

"Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону і підтримуваних нею бойовиків припинити дестабілізацію, відвести важку техніку згідно з Комплексу заходів, припинити постачання озброєнь і найманців на територію України і повернутися за стіл переговорів в рамках робочих підгруп тристоронньої контактної групи з метою повного виконання мінських домовленостей", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, протягом останніх діб російсько-терористичні угруповання здійснили один з найбільш потужних обстрілу території України з моменту підписання мінських угод.