ua en ru

Бойовики здійснили один з найбільш інтенсивних обстрілу Донбасу з моменту перемир'я, - РНБО

Бойовики здійснили один з найбільш інтенсивних обстрілу Донбасу з моменту перемир'я, - РНБО Фото: артилерія на Донбасі

Вогонь по українських позиціях вівся з використанням заборонених 152-мм артилерійських систем

Протягом останніх діб російсько-терористичні угруповання здійснили один з найбільш потужних обстрілів території України з моменту підписання мінських угод. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Як повідомляється, вогонь по українських позиціях вівся з використанням заборонених потужних 152-мм артилерійських систем.

"Останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу і агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв і підбурювання громадян до провокаційних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії", - сказано в повідомленні.

Дані дії, як наголошують в РНБО, свідчать "про чергову спробу Росії і її маріонеток повністю зруйнувати мінські домовленості і відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, з трьох важливих напрямках уздовж лінії зіткнення".

"Генеральний штаб Збройних Сил України відпрацьовує ефективні заходи протидії російській агресії. Створено оперативний штаб за участю керівників силових структур для організації протидії будь-яким провокаціям кремлівської агентури, забезпечення порядку в країні і безпеки громадян", - підкреслили в РНБО.

Нагадаємо, в зоні АТО за минулу добу загинули 8 військових, ще 16 отримали поранення.