ua en ru

МЗС України не отримав від РФ підтвердження затримання 25 українців за підозрою в диверсіях

Міністерство закордонних справ України не отримало відповіді від російської сторони з приводу нібито затримання 25 громадян України підозрою в підготовці теракту на території Росії.

Міністерство закордонних справ України не отримало відповіді від російської сторони з приводу нібито затримання 25 громадян України підозрою в підготовці теракту на території Росії. Про це РБК-Україна повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Ми звернулися до російської сторони, але відповіді вони нам досі не дали. Поки що інформацією не володіємо", - сказав він.

Нагадаємо, 3 квітня російський телеканал НТВ повідомив, що спецслужби РФ затримали 25 громадян України, серед яких три активіста руху "Правий сектор", за підозрою в підготовці диверсій в семи регіонах Росії. У ФСБ, за інформацією російських ЗМІ, цю інформацію підтвердили. "Правий сектор" заперечує затримання своїх активістів в РФ.

За даними ФСБ, теракти готувалися в період з 14 по 16 березня в Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловської, Білгородській областях, в Республіках Калмикія і Татарстан. Також повідомляється, що затримані підтвердили, що отримували інструкції від представників Служби безпеки України. Стосовно затриманих проводиться дізнання і попереднє слідство.