ua en ru

МЗС України сподівається, що РФ не буде визнавати "вибори" на Донбасі 2 листопада

МЗС України сподівається, що РФ не буде визнавати "вибори" на Донбасі 2 листопада
Міністерство закордонних справ України сподівається, що Росія не буде визнавати "вибори" на Донбасі 2 листопада.

Міністерство закордонних справ України сподівається, що Росія не буде визнавати "вибори" на Донбасі 2 листопада. Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо окремих аспектів інтерв'ю міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова.

"Виходимо з того, що керівник російського зовнішньополітичного відомства мав на увазі дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які будуть проводитися у відповідності з законодавством України 7 грудня 2014 року. Нагадаємо, що домовленість щодо проведення саме таких виборів зафіксована в п. 9 Мінського протоколу від 5 вересня 2014, підписаного представником РФ - послом РФ в Україні", - йдеться в повідомленні.

"Визнання легітимності будь-яких інших виборів однозначно перекреслить логіку мінських домовленостей і буде свідчити про недотримання російською стороною взятих на себе зобов'язань у реалізації ініціатив по встановленню миру на Донбасі", - додали в МЗС України.

Крім цього, у відомстві закликали всі демократичні держави світу не підтримувати вибори, які плануються поза правового поля України.

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров заявив, що Росія визнає "вибори" у Донецькій та Луганській "народних республіках".