ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України у Єгипті не залишати територію готелів

Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України у Єгипті не залишати територію готельних комплексів та не здійснювати поїздки за їхні межі. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"Громадянам України, які на даний час відпочивають у курортних містах на узбережжі Червоного моря (м. Хургада та Шарм Ель-Шейх), з метою уникнення загрози безпеці рекомендується проводити відпочинок на території готельних комплексів та не здійснювати поїздки за їхні межі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, необхідно утримуватися від відвідання місць скупчення людей, здійснення несанкціонованої фото- та відеозйомки, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні.

Не рекомендується вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті.

МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування у Єгипті та пропонує утриматися на даному етапі від поїздок до цієї країни без нагальної необхідності.

Громадянам України, які перебувають у м. Каїр, рекомендується уникати відвідання Центральної площі "Тахрір" та прилеглого до неї району Гарден-сіті; території навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс); мечеті Рабіа Ель-Адавія (район Наср-сіті), район Гіза.

"Необхідно суттєво обмежити пересування столицею та іншими населеними пунктами, а також поки утримуватись від автомобільних подорожей". - йдеться у повідомленні.