ua en ru

МЗС перевіряє інформацію про затримання українця в Росії

МЗС перевіряє інформацію про затримання українця в Росії Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Наразі немає офіційного підтвердження затримання українця співробітниками ФСБ Росії

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про затримання українця в Росії. Про це заявив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив Кирилич, наразі немає офіційного підтвердження затримання українця співробітниками Федеральної служби безпеки РФ.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ з посиланням на ФСБ Росії повідомляли про затримання на російсько-українському кордоні громадянина України. Повідомлялося, що під час затримання чоловік нібито відстрілювався і намагався сховатися на території України, однак правоохоронці відкрили вогонь і поранили втікача.

Разом з тим, помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що відомство наразі не може підтвердити інформацію про затримання російськими прикордонниками українця.

"Швидше за все, це чергова провокація Росії. Ми поки не знайшли інформацію, яка підтвердила б затримання українця на кордоні", - повідомив Слободян. Він також додав, що у відомстві продовжують вивчати дане питання.