ua en ru

МЗС закликає громадян України в Китаї бути готовими до евакуації через тайфун

Міністерство закордонних справ (МЗС), попереджає громадян України перебувають у Китаї про небезпеки, пов'язаних з надзвичайною ситуацією, що виникла із-за тайфуну Фитоу. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У зв'язку із надзвичайними наслідками стихійного лиха, викликаного тайфуном Фитоу в провінціях Чжецзян і Фуцзянь, МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають на території цієї країни, постійно відстежувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації.

Також рекомендується обмежити будь-які поїздки приватними і громадськими видами транспорту, залишати своє житло тільки в разі крайньої необхідності, а також бути готовим до екстреної евакуації з небезпечних зон дії тайфуну і, у разі її проведення, дотримуватися інструкцій рятувальних служб.

Нагадаємо, що вранці 7 вересня тайфун вдарив по р. Фудинг провінції Фуцзянь, його швидкість вітру становила до 151 км на годину. У провінції Чжецзян тайфун зруйнував понад 1700 будинків р. в Веньчжоу і знищив близько 50 тис. га оброблених земель.