ua en ru

МЗС Пакистану викликав посла США через заяву Трампа

МЗС Пакистану викликав посла США через заяву Трампа Фото: прапор Пакистану (pixabay.com)

У Пакистані скликається уряд для офіційної реакції на критику з боку президента США

Прем'єр-міністр Пакистану Шахід Хакан Абасі скличе засідання уряду 2 січня 2018 року для того, щоб відреагувати на критику з боку президента США Дональда Трампа. Також буде скликано Комітет національної безпеки, повідомляє The News International.

Зазначено також, що МЗС Пакистану викликав посла США в країні Девіда Хейла для висловлення йому протесту в зв'язку зі звинуваченнями Трампа.

У відповідь на слова американського лідера глава МЗС Пакистану Ходжа Мохаммед Асіф заявив, що США повинні привести до відповідальності своїх громадян за невдачі в Афганістані. За його словами, всі виплати з боку США були "належним чином витрачені". Асіф додав, що Пакистан готовий публічно надати докази цього.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон зробив "дурість", надаючи фінансову допомогу Пакистану, так як у відповідь "вони не дали нам нічого, крім брехні й обману".

"Вони забезпечують безпеку для терористів, за якими ми полюємо в Афганістані, і майже нам не допомагають. Більш цього не буде!" - сказав Трамп.