ua en ru

У МЗС відповіли на заяву Кремля про "захист інтересів православних"

У МЗС відповіли на заяву Кремля про "захист інтересів православних" Фото: Мар'яна Беца (Віталій Носач, РБК-Україна)

Раніше в РФ пообіцяла захищати "інтереси православних в Україні"

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна прокоментувала твердження представника Кремля, що Росія готова політико-дипломатичними заходами захищати інтереси православних в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її повідомлення Twitter.

За її словами, подібні тези про захист російськомовного населення, Росія висувала "як виправдання своєї агресії проти України".

У МЗС відповіли на заяву Кремля про "захист інтересів православних"

Нагадаємо, сьогодні в Кремлі пообіцяли захищати "інтереси православних в Україні", якщо ситуація загостриться у зв'язку з рішеннями Синоду Константинопольського патріархату". На питання, яким чином РФ буде захищати інтереси православних, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відповів: "Виключно політико-дипломатичними".

Вчора Священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. Філарет у ході брифінгу заявив, що створення єдиної православної церкви в Україні не означає, що російська церква не буде мати права на існування, проте не зможе називати українською.

У свою чергу в Руській православній церкві відреагували на рішення Константинопольського патріархату зняти анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. Зокрема, у РПЦ заявили, що рішення Константинополя "руйнує основи канонічного ладу".