ua en ru

МЗС: деякі країни блокують продовження мандата місії ОБСЄ на Донбасі

МЗС: деякі країни блокують продовження мандата місії ОБСЄ на Донбасі Фото: СММ ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Міністерство закордонних справ вважає неприйнятним, що деякі держави-учасники ОБСЄ блокують рішення про продовження мандата Спеціальної моніторингової місії на Донбасі на наступні 12 місяців. Україна закликає всіх учасників прийти до консенсусу.

У разі недосягнення консенсусу про продовження мандата, згортання діяльності СММ ОБСЄ буде грати на руку тільки Російської Федерації, зазначають у відомстві.

"Незаконна військова діяльність збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України залишиться поза увагою міжнародної спільноти, припиниться міжнародна фіксація порушень державою-агресором режиму припинення вогню, що може призвести до подальшої неконтрольованої ескалації", - йдеться в заяві

Нинішній мандат місії закінчується 31 березня. У МЗС підкреслили, що вже з початку квітня ОБСЄ може втратити свій ключовий інструмент сприяння врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту.

"Закликаємо всі сторони відмовитися від деструктивної позиції, приєднатися до консенсусу і зробити можливим продовження діяльності СММ ОБСЄ в Україні", - йдеться в заяві.