ua en ru

МЗС направив ноту в РФ щодо російських вантажів із спецзасобами для придушення акцій протесту

Міністерство закордонних справ України направило ноту до Росії щодо поставок російських вантажів зі спеціальними засобами для придушення акцій протесту.

Міністерство закордонних справ України направило ноту до Росії щодо поставок російських вантажів зі спеціальними засобами для придушення акцій протесту. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"4 квітня ц.р. МЗС України було направлено ноту МЗС РФ з проханням до російської сторони надати інформацію в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке проводиться з метою встановлення дійсної картини подій, що мали місце в Україні в січні-лютому 2014 року і призвели до масової загибелі та травмування людей", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, висловлюється прохання надати інформацію про договірних підставах і замовників з української сторони поставок в Україну вантажів спецзасобів для використання при охороні громадського порядку загальною вагою 2 тонни 394 кг та 2 тонни 774 кг, які прибули з РФ в Україну рейсами "Чкаловськ - Київ" 21 січня та 24 січня 2014 р. відповідно.