ua en ru

МЗС направив Болгарії ноту протесту через розгорнутий прапор ДНР на горі Шипка

МЗС направив Болгарії ноту протесту через розгорнутий прапор ДНР на горі Шипка Фото: МЗС (РБК-Україна)

Міністерство закордонних справ вимагає розслідувати інцидент

Міністерство закордонних справ (МЗС) України направило Болгарії ноту протесту через разверутий прапор ДНР на горі Шипка 26 серпня 2017 року. Про це заявила радник посольства України в Болгарії Анна Тертична, передає "112 Україна".

"МЗС направив Болгарії ноту протесту у зв'язку з демонстрацією прапора ДНР під час офіційних урочистостей з нагоди 140-річчя Шипкінської епопеї", - йдеться в повідомленні.

За словами Тертичної, МЗС вимагає у болгарських колег провести розслідування інциденту компетентними органами. Українське посольство в Болгарії розцінює подію як грубу провокацію, за якою стоять проросійські сили.

Радник посольства підкреслила, що в МЗС Болгарії підтвердили свою відданість територіальній цілісності України, а сам прапор ДНР не використовувався в офіційній церемонії.

Відзначимо, 26 серпня 2017 року на вершині гори Шипка у Болгарії під час урочистих заходів з нагоди 140-річчя битви за цю гору група людей серед глядачів розгорнули прапор ДНР. Церемонію і прапор демонстрували в прямому ефірі на болгарському телебаченні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що болгарський телеканал bTV приніс українській стороні офіційні вибачення за показ в ефірі карти України без тимчасово окупованого півострова Крим.