ua en ru

В МЗС Німеччини вважають, що Європа більше не може повністю покладатися на США

В МЗС Німеччини вважають, що Європа більше не може повністю покладатися на США Фото: Хайко Маас (facebook.comAuswaertigesAmt)

За словами міністра закордонних справ ФРН, щоб зберегти партнерство із США, Німеччина повинна скоригувати його

Європа не може розраховувати на президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа і повинна згуртуватися після того, як американський президент назвав Європейський союз (ЄС) "ворогом" в питаннях торгівлі. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас в інтерв'ю німецькому медиаконцерну Funke, передає Reuters.

За словами міністра, щоб зберегти партнерство з США, Німеччина повинна скоригувати його.

"Першим очевидним наслідком може бути тільки те, що ми повинні ще більше згуртуватися в Європі. А Європа не може собі дозволити бути розділеною, якими б різкими були словесні нападки і абсурдними - твіти", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Федеріка Могерини запевнила, що Сполучені Штати залишаються друзями Євросоюзу.

У свою чергу голова Європейської ради Дональд Туск закликав світових лідерів відмовитися від торгових воєн. Зокрема, Туск назвав припинення торгових воєн загальним боргом США, Євросоюзу, Китаю і Росії.

Туск також закликав президента США Дональда Трампа цінувати Євросоюз в якості союзника США.